Een andere kijk op architectuur
 

Gebruikte producten

  • MD Strekmetaal gevel

    Gevelbekleding met MD Strekmetaal waarbij verschillende bevestigingen mogelijk zijn.

Gebruikte materialen

Gebruikte technieken

Informatie

Nieuwbouw MetaDecor te Kampen

Architect: MetaDecor
Opdrachtgever: MetaDecor
Jaar van realisatie: 2012
Locatie: Kampen

MetaDecor heeft haar nieuwe pand gerealiseerd aan de N50 in Kampen. Op de zichtlocatie net voor de Eilandbrug, op bedrijventerein N50, verrijst momenteel de 'Poort van Overijssel'.

De gevels worden bekleed met MD Strekmetaal. Lees meer over de lokatie, voortgang en actuele foto's van dit project klik hier

Duurzaamheid

Isolatie
Het pand heeft een hoge isolatiewaarde. Dit is niet alleen gunstig voor lage servicekosten, maar geeft ook een zeer prettig en stabiel binnenklimaat. In de winter hoeft er minder gestookt en in de zomer hoeft er minder gekoeld te worden.

Warmtepomp
Voor het verwarmen en koelen van het pand wordt er gebruik gemaakt van een warmtepomp i.c.m. een verticale gesloten bodembron. Samen met vloerverwarming is dit een duurzaam en onderhoudsarm verwarmingssysteem.

Vloerverwarming
In het hele pand is vloerverwarming aanwezig. Dit heeft een hoog comfort door de gelijkmatige warmteafgifte, waardoor temperatuurpieken worden afgezwakt. Vloerverwarming is ook in het dak van de kantoorruimten toegepast zodat er tijdens warme zomerdagen overal actief gekoeld kan worden.

Ventilatie
De ventilatie is mechanisch, bestaande uit een warmte-terugwin-apparaat. Dit zorgt ervoor dat de binnenkomende lucht voorverwarmt wordt d.m.v. de uitgaande lucht. Daarnaast wordt de lucht gefilterd, zodat frisse lucht binnen komt maar fijn-stof en lawaai buiten blijft.

Zonwering
De kantoorruimten hebben een zeer speciale zonwering. Op de Westzijde van het gebouw is er strekmetaal - een lamellenstructuur - voor de ramen geplaatst. Dit zorgt ervoor dat er wél uitzicht, maar geen storend binnenvallend direct zonlicht is. Het glas op de begane grond is zonwerend.

Akoestiek
In de kantoorruimten bevinden zich geluidsabsorberende plafonds. Deze dragen bij aan een aangename werkomgeving zonder hinderlijke galm van omgevingsgeluid.

Zonnepanelen
Wilt u mee investeren met een hoog rendement? Neem contact op voor de mogelijkheden.


/