Een andere kijk op architectuur
 

Gebruikte producten

Gebruikte materialen

Gebruikte technieken

  • Poedercoaten

    Door grondstoffen te poedercoaten, kan elke gewenste RAL-kleur in poedervorm op het aluminium of ...
  • MD Resto

    Bevestigingssysteem voor het monteren van strekmetaal of geperforeerde panelen aan de gevel of pl...

Waadhoeke in Franeker

Opdrachtgever: Jorritsma Bouw
Jaar van realisatie: 2017

Unieke uitstraling met MD Formatura voor nieuw gemeentehuis

De thuisbasis van de nieuwe gemeente Waadhoeke in Friesland komt in Franeker. De toekomstige gemeente neemt haar intrek in het voormalige gemeentekantoor van Franekeradeel, dat flink wordt verbouwd. Jorritsma Bouw doet deze grootschalige verbouwing en Van Manen en Zwart Architecten is verantwoordelijk voor het ontwerp.

Naast een nieuwe inrichting, wordt er aan de westkant van het huidige pand een nieuwe raadzaal gebouwd. Deze raadzaal wordt opgebouwd uit een glazen gevel, waar op verschillende plaatsen een tweede schil van MD Formatura panelen wordt toegevoegd.

In samenwerking met de architect maken we een patroon dat geïnspireerd is op de Waddeneilanden. Door het 3D effect van de panelen, ontstaat er een prachtig ontwerp. Daar komt bij dat de panelen bijna 2 meter breed en meer dan 5 meter hoog zijn. Dit zorgt voor een unieke uitstraling!

De MD Formatura panelen zijn van aluminium en er worden 14 panelen bevestigd volgens het MD Resto principe. Voor geïnteresseerden die de verbouwing willen volgende hangt er een webcam in de centrale hal van het gemeentehuis. Daarnaast staat hieronder een virtuele tour:

/