Een andere kijk op architectuur
 

Gebruikte producten

Gebruikte materialen

Nutreco in Amersfoort

Architect: DZAP
Opdrachtgever:
Jaar van realisatie: 2017

Strak, nieuw plafond voor Nutreco

Een nieuw plafond op een aantal verdiepingen voor het kantoor van dierenvoedingsproductent Nutreco in Amersfoort, dat was de opdracht voor MetaDecor en interieurbouwer ATR Projectbouw. MetaDecor heeft voor dit project het advies, de engineering en de levering van het MD Strekmetaal verzorgd, inclusief een montage handleiding. De interieurbouwer neemt vervolgens de montage van de panelen voor haar rekening, onder supervisie van MetaDecor. De monteurs leggen de panelen hierbij demontabel in een houten frame. Dit houten frame is bekleed met gips en daarna gestukt. Hierdoor ontstaat een koof voor de MD Strekmetaal panelen.

Bijzonder aan dit project is dat de panelen een breedte van meer dan 2 meter overspannen en hiervoor geen hulpconstructie is gebruikt. Dit is mogelijk omdat de panelen in de lengte 2 keer zijn omgezet. Hierdoor komt de sterkte uit het paneel en niet uit een hulpconstructie. Bovendien zijn de panelen eenvoudig te demonteren door deze omhoog te duwen en naar beneden te draaien. Zo kan een installateur makkelijk onderhoud verrichten aan de installatie die achter het plafond verwerkt is.

Aan het plafond prijkt MD Strekmetaal met het patroon MD Tau 50. Dit bestaat uit staal van 2 millimeter dik dat termisch verzinkt is en voorzien van poederocating in een matte RAL kleur 9004. Voor de keuze van het MD Strekmetaal patroon is gekeken naar de luchtdoorlaatbaarheid. Zo is de luchttoevoer optimaal in de ruimtes waar het MD Strekmetaal is verwerkt.

/