Een andere kijk op architectuur
 

Gebruikte producten

  • MD Strekmetaal gevel

    Gevelbekleding met MD Strekmetaal waarbij verschillende bevestigingen mogelijk zijn.

Gebruikte technieken

  • MD Resto

    Bevestigingssysteem voor het monteren van strekmetaal of geperforeerde panelen aan de gevel of pl...

Revitalisatie appartementen Vrangendael in Sittard

Architect: SeC architecten
Opdrachtgever: BAM Wonen
Jaar van realisatie: 2017

Balkons met doorvalbeveiliging van MD Strekmetaal

Een nieuwe toevoeging voor een ouder gebouw, dat hebben we met balkons gerealiseerd bij appartementencomplex Vrangendael in Sittard. Zo kan het gebouw weer jaren mee. Voor de balkons hebben we in samenwerking met BAM Wonen een blind bevestigingssysteem op basis van het MD Resto principe ontwikkeld.

Eerst zijn de oude balkonconstructies van het complex gezaagd. Ondertussen hebben onze monteurs aan de grond de balkons gemonteerd. Vervolgens zijn de balkons in één geheel aan het gebouw gehesen.

De staanders zijn bevestigd op een prefab betonplaat van 160 millimeter. Hierover is een leuning uit één stuk vastgemaakt. De panelen zijn daarna opgehangen volgens het MD Resto principe.

De MD Strekmetaal panelen zijn met de lange diagonaal richting op z’n kant gemonteerd. Hierdoor ontstaat er een mooie dynamiek vanaf het straatbeeld. Ook wordt de privacy op het balkon gewaarborgd. Bovendien zijn de panelen rondom voorzien van een frame. Door de wijze van detaillering zorgt het frame ook voor een fraaie afsluiting van het MD Strekmetaal. Omdat onze engineers voor een minimale detaillering hebben gezorgd, is er geen doorval profiel meer nodig.

 

/