Een andere kijk op architectuur
 

Gebruikt in projecten

Gebruikte technieken

Informatie

MD Strekmetaal - Fotoprint

Strekmetaal met een print voor buiten en binnen toepassing. MetaDecor levert projecten met strekmetaal in iedere gewenste afbeelding inclusief de juiste UV bestendigheid en kleurvastheid door middel van sublimatie:

Sublimeren
'Het duurzaam decoreren van strekmetaal panelen aluminium of verzinkt staal met een motief, beeld en/ of tekst door middel van het inbrengen van pigmenten in een speciale poedercoat laag. Het is een breed toepasbaar decoratieproces met als resultaat een duurzaam, onderhoudsvriendelijk, recyclebaar en dus milieuvriendelijk product.'

Kwaliteit
Het printen van een afbeelding gebeurt met een 2 laags poedercoating en is voor buiten af te werken met een 3e beschermlaag. Zo heeft u een top product met de maximale kwaliteit voor buitentoepassing. 

Type strekmetaal
Bij sublimatie wordt een folie met print op het strekmetaal gelegd en vacuüm getrokken. Hierna wordt het paneel op 200 graden verhit waardoor de folie zich om het materiaal trekt. Waar een opening in het strekmetaal zit zal dus geen print komen. Dit heeft dus consequenties voor het resultaat. Hoe opener het strekmetaal hoe minder te zien is van de print. Maar hoe groter de gevel en dus de afbeelding hoe meer dit zal wegvallen in het geheel.  

/