Een andere kijk op architectuur
 

MD Ringennet

MD Ringennet is een nieuw materiaal voor architectuur. MD Ringennet staat voor een creatieve toepassing van licht, lucht en metaal.

Doek
Door duizenden afzonderlijke ringen te combineren geeft het MD Ringennet een unieke uitstraling. Qua uiterlijk is het te vergelijken met gedrapeerd doek. De mogelijkheden zijn bijna onbeperkt omdat het MD Ringennet geproduceerd kan worden in elk formaat. Het maakt niet uit of u MD Ringennet gedraaid, gebogen, uitgerekt, vervormd of opgeschort gebruikt. U kunt het flexibele MD Ringennet gebruiken zoals u wilt.

Licht
Fascinerend is de combinatie van licht met MD Ringennet. De transparante ringstructuur creëert door het licht en schaduw bewegende beelden met hun eigen dynamiek. Dit wordt versterkt door de reflecties in het gepolijste oppervlak van elke metalen ring, waardoor het hele beeld een extra glans krijgt.

Technische kwaliteiten
Vanuit een technisch oogpunt is het MD Ringennet een materiaal met uitstekende eigenschappen. Een voordeel is relatief lage gewicht. Een ring met een diameter van 12 mm in roestvrij staal weegt slechts 3,2 kg per vierkante meter. Een ander voordeel is de hoge treksterkte. Elke ring, gebaseerd op een diameter van 12 mm in roestvrij staal, heeft een sterkte van meer dan 800 Newton. Wat op het oppervlak overeenkomt met 51 kN/m2.

Versies
De standaard ringdiameter is 7 of 12 mm. MD Ringennet is toe te passen in roestvrij staal, brons of een combinatie van beide.

/